Iscrtavanje obrva

Microblading tehnika iscrtavanja obrva

Predstavlja jednu od najopularnijih metoda trajne, odnosno polutrajne šminke. Sam proces podseća dosta na tetoviranje, ali je krajnji rezultat daleko sofisticiraniji i prirodniji od bilo koje tetovaže, zato ukoliko razmišljate o tome da poboljšate izgled Vaših obrva i želite precizno iscrtane dlačice, microblading metoda je pravi izbor za Vas.

Kod microbladinga se ne koristi mašinica ili igla, već poseban alat u obliku noža koji plitkim i preciznim usecima u površinski sloj kože ubacuje specijalni pigment, oponašajući prirodan izgled dlake, njenu dužinu i debljinu. Prvo se obrve premere i iscrtaju olovkom kako bi se postigla idealna simetrija i oblik koji odgovara crtama lica, a potom se prelazi na samo iscrtavanje, koje zapravo više liči na površinsko “grebanje” kože i ubacivanje pigmenta.

Kako se radi korekcija i koliko ih je potrebno?

Prva korekcija se radi nakom mesec dana. Kod problematične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvežavanje boje će biti potrebno češće od jednom godišnje.

Koji je postupak nege nakon samog tretmana iscrtavanja obrva?

U odnosu na tip kože razlikuje se dubina zasecanja, razlikuju se pigmenti i razlikuje se post-tretmansko održavanje. Dva do tri dana posle tretmana se ne preporučuje kupanje (u moru, reci , bazenu), sunčanje, solarijum, sauna, nanošenje pudera ili šminke preko obrva.. Post-tretmanska nega uključuje i određene kreme nakon tretmana (koje dobijate od od nas). Njihova upotreba može da traje od dva do sedam dana, od dva do deset puta dnevno, što zavisi od tipa kože. Čak je moguća i noćna nega kod nekih tipova kože. Nakon tretmana nema otoka, ukoliko se pojavi blago crvenilo ono se povlači za 15 minuta. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje 4-og a završava se 7-og dana.

Gde se nalazimo?